Állandó fotós szakértőnk Szebényi Éva, az ImpressionArt fotósa, a sütisdobozoom bloggere egy nagyon klassz cikkben foglalta össze a ma annyira divatos sötét tónusú ételfotók elkészítésének a menetét.
(A bemutatóhoz használt háttér mérete 50x50cm, cikkszáma FM12.)
Tippek a sötét tónusú ételfotókhoz
Manapság nagyon népszerűek a sötét háttér előtt fotózott ételek. Teljesen más hangulatot tud adni egy fekete vagy fémszínű háttér az ételeinknek. Ha pedig maga a lefotózandó ételünk is sötét, nagyon drasztikus hatást tudunk elérni. De nem mindegy, hogy milyen fényviszonyok között fotózunk. Sőt az sem mindegy, hogy milyen irányból jön a fény. Ehhez mutatok pár trükköt. Minden itt látható képet természetes fényviszonyok között, lakásban, ablak mellett készítettem. Segítségemre pedig pár nikecell lap volt, amiről bővebben itt olvashattok. Ezeknek a lapoknak az egyik fele fehér, a másik fele pedig fekete.
Minden fotó mellett ott a munkafolyamat és a végeredmény.
Két részre osztottam a készült fotókat, először lássuk azt amikor a fény a fotóshoz képest szemből érkezik:
(Oldalra egy fekete derítőlapot tettem.)
(Csak a szemből jövő fénnyel játszottam.)
(Mind a két oldalra fekete derítőlapot tettem.)