Blog

Így használd a fotóháttereket
2016-03-30 17:26:23

Így használd a fotóháttereket

Így használd a fotóháttereket

Állandó fotós szakértőnk Szebényi Éva,  az ImpressionArt fotósa, a sütisdobozoom bloggere mutatja be a fotóháttereinket és ad praktikus tanácsot a használatukhoz.

 
Étel-vagy termékfotózáshoz a legjobb megoldás, ha műanyag alapú háttereket használtok. Több féle méretben és mintázattal kapható. 
 
 
 
 
 
Miért szeretem ezeket a háttereket használni? 
Mert olyan a mintázata mintha tényleg egy festett fán vagy egy kövezeten fotóznék. Így igazán változatossá tudom tenni a fotóimat. Nem kell egy nehéz deszkát emelgetnem, ha éppen fa erezetű háttéren szeretném lefotózni az ételeket. Háziasszonyként a viaszosvászon terítőkhöz tudnám hasonlítani az anyagát, csak ez egy kicsit vastagabb, így strapabíróbb is egyben. Anyagából adódóan nagyon könnyen összetekerhető és kis helyen elfér. Így jó sokat lehet vásárolni, nem foglal el sok helyet. Be tudod csomagolni és kis hengerben (amiben a gyártó kiszállítja) még tárolhatod vagy akár szállíthatod is. 
 
 
 
 
 
 
Többféle méretben kapható, de étel és kisebb tárgyak fotózásához elegendő a legkisebb változat, az 50x50 cm-es, vagy 60x60cm-es méret. Ezen a felületen már kényelmesen elfér egy egyszemélyes étkészlet egy kis díszítéssel együtt. (A képen 50x50cm-es hátteret láthatsz.)
 
 
 
 
 
 
Használata is nagyon egyszerű. Ha csak felülről szeretnéd fotózni a termékedet, akkor egyszerűen terítsd le a földre vagy az asztalra és tedd rá a fotózandó tárgyat. Készen is vagyunk! Azonban ha azt szeretnéd, hogy oldalról is szépen fotózható legyen az étel, akkor válassz ki két színben harmonizáló hátteret, az egyiket terítsd le az asztalra vagy a földre. A másikat rögzítsd az asztal mögötti falhoz. Ehhez a rögzítéshez használj papír ragasztószalagot (amit a festők használnak) ezt könnyen le tudod húzni a falról úgy, hogy a festék nem sérül. Mivel a fotóháttér anyaga könnyű, két csík is könnyedén elbírja.
 
 
 
  
 
 
 
 
Ha nincs olyan falfelület, amire ragaszthatnád, megteszi bármilyen sín vagy egyenes tárgy, amire egyszerű ruhacsipesszel fel tudod rögzíteni. Ugye nem nagy ördöngösség?! 
 
 
 
 
  
 
 
 
Mivel az anyaga lemosható, így a fotózások során nem baj, ha koszolódik, vagy ha ráöntesz valamit. Vízzel és egy kis mosószerrel pillanatok alatt lemosható bármilyen folt. Én az ételfotózások során szeretek koszolni, kenni, morzsázni. Semmilyen problémát nem okoz, a fotózások után hamar eltüntethető a folt. 
 
 
 
  
 
 
 
Egy gond van velük… olyan sokféle kapható, hogy nehéz eldönteni melyiket vigyem haza… szépen lassan egy egész készletem lesz már otthon. Te mikor rendelsz?:)