Blog

Milyen fotóhátterekkel kezdjünk? Tanácsok az első rendeléshez.
2016-04-27 16:56:11

Milyen fotóhátterekkel kezdjünk? Tanácsok az első rendeléshez.

Milyen fotóhátterekkel kezdjünk? Tanácsok az első rendeléshez.

Fotós szakértőnk Barta Katalin, a Kifőztük online gasztromagazin szerkesztője és a Katucikonyha bloggere ebben a cikkében az első fotóhátterek kiválasztásához ad tanácsokat.

 

 

Milyen hátterekkel kezdjük?

 

Tanácsok az első rendeléshez

 

Rengeteg fotóháttér közül tudunk választani, és nem könnyű eldönteni, melyeket tudnánk legsokoldalúbban vagy legtöbbet használni. Ilyenkor érdemes az egyszerűségre törekedni!

Nem feltétlen az első rendelésnél kell a nagyon színes, nagyon mintás háttereket választani.

A fa mindig nyerő! Egy natúr famintás deszka ugyan a Zsolnay készlethez nem megy, de szinte minden máshoz igen.  A színes és fehér kiegészítők is szépen mutatnak rajta, és engedi kihangsúlyozni a fotó tárgyát. Ugyanígy a kopott deszkák is praktikusak, kezdetben érdemes ezekből is az egyszerűbbeket, kevésbé élénkeket használni. Ha pedig már magabiztosan fotózunk az előbbieken, jöhetnek a színesebb, mintás hátterek is! 

 

       

 

A kőmintás is jó választás! Egy fehér téglafal, egy szép márvány vagy egy kopott kőfal is rengeteg fotóhoz használható, így bátran ajánljuk ezeket is első rendelésnél. 

 

  

 

 

Az új, fémmintás hátterekkel igazán vagány képek készíthetők, és sokkal praktikusabbak, mint egy rozsdás fémlapot tárolni. Mivel ezek a hátterek sem viszik el a hangsúlyt a tárgyról, nyugodt szívvel ajánljuk, inkább rusztikus kiegészítőkkel. Tegyünk rá pala alátétet, fa vágódeszkát vagy egy szép régi serpenyőt, de akár egy egyszerű sütőpapír is megteszi. 

 

 

Végül a damaszt minta. Ugyan nem kifejezetten étel- vagy tárgyfotózáshoz lett kitalálva, mégis nagyon szeretem például torta- vagy virágfotózás háttereként használni. Nagyon elegáns, így nyilván egy csülköt pékné módra nem ezen fogunk tálalni, de ha valaki gyakran fotóz szép süteményeket, akkor szeretni fogja.

 

 

 

Összefoglalva tehát első körben válasszuk ki a nekünk tetsző háttereket, majd ha szűkítenünk kell a kört, a fenti szempontok alapján gondolkozzunk el rajta, melyeket tudnánk legjobban használni.