Blog

Tavaszi hangulatképek
2016-03-31 03:22:42

Tavaszi hangulatképek

Tavaszi hangulatképek

Fotós szakértőnk Barta Katalin, a Kifőztük online gasztromagazin szerkesztője és a Katucikonyha bloggere tavaszi hangulatú ételfotók készítéséhez ad hasznos tanácsokat.

 

Ha tavasz, akkor válasszunk vidám, világos, színes háttereket! Lehetőleg napsütésben fotózzunk, ablak mellett. A képeinkhez válasszunk stílusban és színben is harmonizáló kiegészítőket, például virágos papírkapszlikat, műanyag, színes kanalakat, és persze ne feledkezzünk meg a tavaszi virágokról sem! Törjünk le néhány ágat, tegyük vízbe a szobában, és szépen kivirágzik néhány nap alatt.

 

 

                                                                

 Okosan rendezzük be a teret! Ha ennyi mindent pakolunk egy képre, ne feledkezzünk meg róla, hogy mit fotózunk, és az adott étel köré rendezzük körbe a kiegészítőket.

 

 

 

                                            

Úgysem látszik minden a képen. Ha nem készítünk vagy díszítünk hatalmas mennyiséget egy süteményből, csaljunk az elrendezéssel! A távolabbi fotókon látható, hogy csak félig van tele a tortaállvány, hiszen a többi része úgysem szerepel a képen. Arra azonban ügyeljünk, hogy egy képen se „bukjunk le” a csalással.

 

 

 

                                                          

A fa nem hajlik! Érdemes még egy dologra odafigyelni. A famintájú háttereknél különösen kell vigyázni, hogy ne hajlítsuk meg a szélét, hiszen az igazi fa deszka sem hajlik. Ha pedig mintája is van a hátterünknek, akkor az legyen egyenes.