- Hogy hívnak, mi a blogod neve? Kiknek írsz, van egy speciális réteg akit szeretnél megszólítani?
Neer Dóri vagyok, 'neerdorka'-ként írom a
Mégmentesebb nevű blogot. Amikor a blog született, akkor egy nagyon szigorú, speciális diétát csináltam, a mindenmentesnél is mentesebben ettem, innen jött a mégmentesebb név is. Szerencsére azóta már nem tartom ezt a diétát, de évek óta egészségtudatosan élek, így szeretném az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozást népszerűsíteni. Igyekszem gyorsan elkészíthető, zsírszegény recepteket megosztani az olvasóimmal.
- Milyen végzettséged van, hol dolgozol?
Közgazdászként végeztem. Jelenleg egy nagy építőipari cég vezérigazgató-helyettesének asszisztense vagyok, valamint a Breakslow reggelizőhely kereső oldal csapatát erősítem.
- Mióta vezetsz blogot, honnan jött az ötlet, hogy gasztroblogot indíts?
Tavaly decemberben kezdtem el a blogot a már említett diéta miatt és azzal a céllal, hogy segítsek a hozzám hasonló helyzetben lévőknek.
Fitt quiche 2.0 – a tökéletes sós pite élmény
A fotózáshoz használt famintás fotóhátteret itt tudod megrendelni.
- Mit jelent számodra a blogolás, mi a célod a saját blogoddal?
A blog remek felület arra, hogy a saját receptjeimet gyűjteni tudjam és ha közben akár egy embernek is segíthetek velük, az már nekem óriási öröm.
- Honnan inspirálódsz? Vannak kedvenc blogjaid amiket szívesen olvasol? Kit tartasz követésre érdemesnek, akitől érdemes tanulni?
Alapvetően a Pinterestről szoktam inspirálódni, majd magyarul is kutatni kezdek, így rengeteg remek bloggal találkozom. Kifejezetten egyet sem követek, mert így is túl sok olyan recept van már elmentve nálam, amit ki szeretnék próbálni. :)
- Mi a véleményed a magyar gasztroblogokról? Jársz blogtalálkozóra, vagy tagja vagy valamilyen gasztro csoportnak? Vannak személyes ismerőseid a gasztrobloggerek közül?
Szerintem elég sok igen színvonalas magyar gasztroblog van, mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat. Néhány bloggert személyesen is ismerek, egy-egy receptnél előfordul, hogy kikérem a véleményüket.

-Mivel fotózol? Használsz utómunkát a képeidnél? Egy-egy bejegyzéshez mennyi idő alatt készíted el a fotókat?
Nem értek a fotózáshoz sajnos, így nem használok fényképezőgépet. Egy iPhone 5s a hű társam, azzal készítem a fotóimat. Otthon nincsenek ideális fények a szép képekhez, így az Instagramon található filterekkel szoktam kicsit javítani rajtuk.
Van, hogy egyetlen kattintás is elég egy képhez, de ültem már egy órát is a reggelim felett, mert vagy nagyon erősen sütött a nap, vagy teljesen elment.:)
- Napi szinten mennyit foglalkozol a blogoddal?
Sajnos mostanában elég keveset foglalkozom vele, de igyekszem behozni a lemaradást.
- Milyen az oldalad látogatottsága? Jelenleg hány bejegyzésed van, milyen gyakran jelentetsz meg új posztot? Van olyan bejegyzésed, amit kiugróan sokan néztek meg?
Eleinte igyekeztem minden héten legalább egy receptet feltenni a blogra, de az utóbbi időben nem volt időm erre. Eddig csupán 38 bejegyzés született, de van még jó pár recept a tarsolyomban, amiket mindenképpen megosztok majd. Nem tartom számon, hogy hány látogatója van a blognak, hiszen ez csak hobbi nekem, de azt tudom, hogy kimagaslóan sokan nézték meg azt a bejegyzést, amikor leírtam, hogy abbahagyom az úgynevezett low-FODMAP diétát és a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás mellett teszem le a voksom.
- A blogodon kívül megjelennek még valahol cikkeid?
(A fotózáshoz használt famintás fotóhátteret itt tudod megrendelni.)
- Mióta használod a fotóháttereket? Milyen változást jelentettek a blogod életében?
Valamikor év elején szereztem be az első hátteret Tőletek. A blogom életében nem tudok nagy változásról beszélni, hiszen eléggé az elején voltam még, de az Instagram profilom népszerűsége határozottan növekedett, hiszen sokkal szebb képeket tudtam így készíteni.
- Mi volt a legextrémebb kihívás, ami elé állítottad a fotóháttered?
Nagyon vigyázok a háttereimre, így extrém kihívásra nem volt példa, de mindig összekenem őket valamivel, szóval imádom, hogy könnyen takaríthatóak.
- Milyen méretű fotóháttereket használsz? Melyik a kedvenc fotóháttered és miért?
50cm x 50cm-es háttereket használok és nem tudnék kedvencet választani. Legszívesebben az összeset megrendelném. :)
- Honnan írod általában a bejegyzéseidet?
Az Instagramra mindig mobilról töltöm fel a képeket, a blogra pedig a laptopomról.
- Hogyan születnek meg a receptek amiket felteszel a blogodra? Szeretsz újdonságokkal kísérletezni, vagy inkább jól bevált recepteket készítesz szívesebben?
Szeretek kísérletezni, de inkább csak olyan formában, hogy a klasszikus recepteket megpróbálom minél egészségesebben elkészíteni. Egy-egy receptet általában nagy kutató munka előz meg, szeretek sok hasonló receptet megnézni, kiválogatom, hogy melyikben mi az ami tetszik és a saját elképzeléseimmel ötvözve készítem el őket.
- Egyedül szerkeszted a blogod, vagy van valamilyen segítséged?
Teljesen egyedül csináltam mindent, ami a bloggal kapcsolatos, beleértve az oldal szerkesztését is.
Villámgyors olaszos csirkemell rohanós hétköznapokra
(A fotózáshoz használt famintás fotóhátteret itt tudod megrendelni.)
- Más blogod is van, vagy tervezed, hogy egyszer indítasz?
Egyelőre sajnos erre sincs időm, de szívesen indítanék egyszer egy esküvőkkel kapcsolatos blogot is.
- Meddig szeretnéd írni a blogodat? Van valamilyen célod, amit mindenképpen szeretnél elérni vele?
Semmilyen célt nem tűztem ki magam elé, egyszerűen csak egy hobbi. Amíg örömöm lelem benne, addig biztosan írni fogom.
- Mostanában divat lett bloggerekkel reklámozni mindenfélét, neked volt már valamilyen felkérésed?
Tulajdonképpen így kerültem a
Breakslow csapatába, csak végül több lett a dologból. ;)
- Elégedett vagy a blogoddal a jelenlegi formájában? Tervezel valami újítást esetleg? Te magad szeretnél fejlődni, valamilyen formában képezni magad, hogy még színvonalasabb blogot tudj írni?
- Bloggerként mire vagy a legbüszkébb?
Büszke vagyok rá, hogy mindenféle informatikai tudás nélkül is egyedül szerkesztettem meg a blogom, de a legbüszkébb arra vagyok, hogy kaptam már olyan visszajelzést, hogy van aki a blogom miatt próbált ki egy-egy egészségesebb hozzávalót vagy receptet.
- Mit tanácsolsz azoknak akik még csak most tervezik, hogy gasztroblogot indítanak?
Csupán annyit, hogy csak akkor csinálják, ha valóban örömüket lelik benne és ne akarjanak senkinek megfelelni saját magukon kívül.
Köszönjük az interjút!