Blog

Bloginterjú 5. rész - Konyhán innen - kerten túl
2016-06-23 09:39:01

Bloginterjú 5. rész - Konyhán innen - kerten túl

Bloginterjú 5. rész - Konyhán innen - kerten túl

Fotós Blogunk 5. részében Ági mesél nektek gasztroblogjáról, melyet valahol konyhán innen, kerten túl kell keresnünk, vagy inkább Ági szíve csücske környékén...

 

 

-Hogy hívnak, mi a blogod neve? Kiknek írsz, van egy speciális réteg akit szeretnél megszólítani?

Ági vagyok, a ...konyhán innen - kerten túl... blog írója.
Nincs speciális célközönségem; mindenkinek nagyon örülök, aki ellátogat a blogra, akár egy receptért, akár
fotókat nézegetni és kikapcsolódni kicsit.
  
 
-Mióta vezetsz blogot, honnan jött az ötlet, hogy gasztroblogot indíts?
 
2013 februárjában írtam az első bejegyzést. Előtte egy receptgyűjtő oldal tagja voltam, de jó lett volna valami,
ami sokkal személyesebb. Végül egy nagyon kedves barátom adta meg a kezdő lökést, amiért azóta is nagyon hálás vagyok. :)

 
-Mit jelent számodra a blogolás, mi a célod a saját blogoddal?
 
A blogírás feltölt és kikapcsol. Örömmel tölt el, ha valakinek megtetszik egy-egy recept, írás, vagy fotó.
 
 
 
 
 
 
(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma ND194 itt vásárolhatod meg
 
 
 
 
-Honnan inspirálódsz? Vannak kedvenc blogjaid amiket szívesen olvasol? Kit tartasz követésre érdemesnek, akitől érdemes tanulni?
 
Blogokról, szakácskönyvekből, magazinokból. Tulajdonképpen bármi adhat ötletet, akár egy fotó, vagy egy hangulat. :) Sokakat követek, mindegyiküket saját magukért kedvelem, épp ezért nem is tudnék konkrétan kiemelni senkit.
 
 
-Mi a véleményed a magyar gasztroblogokról? Jársz blogtalálkozóra, vagy  tagja vagy valamilyen gasztro csoportnak? Vannak személyes ismerőseid a gasztrobloggerek közül?
 
Jó, hogy ahányan vagyunk, annyiféle blogot írunk. Tetszik ez a sokszínűség. Több éve tagja vagyok a Kifőztük gasztromagazin csapatának. Jó érzés egy ilyen klassz társasággal együtt dolgozni.
...és igen, vannak személyes ismerőseim is. :)

 
-Mivel fotózol? Használsz utómunkát a képeidnél? Egy-egy bejegyzéshez mennyi idő alatt készíted el a fotókat?
 
Egy Canon EOS 700D-vel fotózok. Használok utómunkát, javarészt vágás, kontraszt, egy kis színigazítás. Változó. Ha jók a fények, akkor 15-20 perc alatt elkészülnek. Általában már sütés/főzés közben kitalálom, hogy milyen lesz a tálalás. Berendezem, így ha elkészül az étel, már lehet is fotózni.
 
 
 
 
 
(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma ND120 itt vásárolhatod meg)
 
 
 
 
 
-Napi szinten mennyit foglalkozol a blogoddal?
 
Napi egy, másfél órát. Van mikor többet, van mikor kevesebbet sikerül.
 
 
-Milyen az oldalad látogatottsága? Jelenleg hány bejegyzésed van, milyen gyakran jelentetsz meg új posztot? Van olyan bejegyzésed, amit kiugróan sokan néztek meg?
 
Ez teljesen változó. Néhány száztól a több ezerig. De persze az előbbi a gyakoribb. :) Jelenleg 816 bejegyzésem van, de ezek közül sok a kertről, s azon túlról szól.

 
-A blogodon kívül megjelennek még valahol cikkeid?
 
A Kifőztük gasztromagazinban.
 
 
 
 
 
 
(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma FD222 itt vásárolhatod meg
 
 
 
 
 
-Mióta használod a fotóháttereket? Milyen változást jelentettek a blogod életében?
 
Január óta használom a háttereket. ...és hogy milyen változást jelentettek/jelentenek? Óriásit! :) Nagyon szeretem őket, mert ha sikerül úgy összeválogatni -ami nem egyszerű, mert rengeteg csodás minta közül lehet választani-, akkor hihetetlenül sokféleképp variálhatók és nagyon klassz hangulatot, hátteret adnak a fotóknak.
 
 
-Milyen méretű fotóháttereket használsz? Melyik a kedvenc fotóháttered és miért?
 
60x60-as fotóháttereket használok. Nincs kedvencem, mert mindegyiket szeretem. Van zöldes és kékes árnyalat, szürkék és fehérek, lilás és természetes fa hatású. Na jó, talán a kékek a kedvenceim. :)
A fehéreket is szeretem, mert nagyon sok stílushoz és ételhez illenek.
 
 
-Honnan írod általában a bejegyzéseidet?
 
Csak itthonról.

 
 
 
 
(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma FD208 itt vásárolhatod meg)
 
 
 
 
 
-Hogyan születnek meg a receptek amiket felteszel a blogodra? Szeretsz újdonságokkal kísérletezni, vagy inkább jól bevált recepteket készítesz szívesebben?
 
Szeretem a régi, jól bevált családi kedvenceket, ezek folyamatosan kerülnek fel a blogra. Mivel alapvetően kíváncsi természet vagyok, érdekelnek az új ízek, ételek, amiket még nem kóstoltunk, így ilyenek is szép számmal akadnak. Aztán persze sokszor előfordul, hogy jön egy ötlet és kútfőből készítek valamit. Ami, ha klasszul sikerül és mindenkinek ízlik, aki kóstolta, felkerül a többiek közé.

 
-Egyedül szerkeszted a blogod, vagy van valamilyen segítséged?
 
Egyedül. Persze előfordul, hogy tanácsot kérek barátnőmtől, vagy családomtól, főleg a kinézettel kapcsolatban, de a szerkesztést, írást, fotózást egyedül csinálom.
 
 
-Más blogod is van, vagy tervezed, hogy egyszer indítasz?
 
Nincs, és nem is tervezem.
 
 
-Meddig szeretnéd írni a blogodat? Van valamilyen célod, amit mindenképpen szeretnél elérni vele?
 
Ameddig csak tudom. Ameddig van, akinek tetszik, addig annak örülök, ha elfogynak a látogatók, akkor egy szép emlék lesz. :)
 

 

 

   

Málnás-túrós habroló

(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma RD10 itt vásárolhatod meg)

 

 

 

-Elégedett vagy a blogoddal a jelenlegi formájában? Tervezel valami újítást esetleg? Te magad szeretnél fejlődni, valamilyen formában képezni magad, hogy még színvonalasabb blogot tudj írni?
 
Igen, elégedett vagyok. Már többször átöltözött, de azt hiszem a mostani kinézete tükröz igazán. Azt hiszem akarva, akaratlan mi is folyamatosan fejlődünk, változunk, és ezzel párhuzamosan a blogok is. :)
 
 
-Mit tanácsolsz azoknak akik még csak most tervezik, hogy gasztroblogot indítanak?
 
Kell hozzá egy csokor lelkesedés, egy jó adag kíváncsiság, rengeteg idő, főleg az elején. Aztán ha megvan a külalak és az elrendezés, felkerül az első néhány bejegyzés, már menni fog minden, mint a karikacsapás. :) Talán jó, ha előre eltervezzük, hogy fog kinézni a blog, milyen rendszer alapján építjük fel, hogy áttekinthető és letisztult legyen, ami persze tükrözi a saját stílusunkat. A különböző blogfelületek különböző lehetőségeket biztosítanak, érdemes ezeket előre megnézegetni, mielőtt belevágunk. No és persze nem árt, ha a tarsolyban már van néhány kész recept fotóval, hogy legyen mivel elindulni ezen az izgalmas és roppant szórakoztató úton. :) Sok sikert hozzá mindenkinek!

 

Köszönjük az interjút!