Blog

Bloginterjú 4. rész - Tejutazás
2016-06-16 10:45:59

Bloginterjú 4. rész - Tejutazás

Bloginterjú 4. rész - Tejutazás

Fotós Blogunk 4. részében Ambrus Krisztinát ismerhetitek meg közelebbről, aki az ételérzékenységgel, ételallergiával küzdőknek, illetve speciális diétákat folytatóknak szóló Tejutazás.hu-ról is mesél nektek.

 

 

- Hogy hívnak, mi a blogod neve? Kiknek írsz, van egy speciális réteg akit szeretnél megszólítani?

Ambrus Krisztina vagyok, www.tejutazas.hu a blogom elérhetősége.

Ételérzékenységgel, ételallergiával küzdőknek illetve speciális diétákat folytatóknak szól a gasztroblogom, valamint azoknak, akik szimplán egészségesen szeretnének étkezni.

 

- Milyen végzettséged van, hol dolgozol?

Közgazdász és jógaoktató vagyok. Sokat utaztam, sok mindent láttam és kipróbáltam. Életemben egy nagy váltás történt és jelenleg otthon vagyok a kisfiammal.

 

- Miért váltottál?

Vidéki lány vagyok, aki sokat élt Budapesten és onnan vágyott vissza a természetbe. A fiam születésével megragadtuk az alkalmat és a főváros belvárosából egy balatoni falucska külterületére költöztünk, az erdőbe. Most van saját kertem, ahol gyümölcsöket, zöldségeket termesztek, komposztálok, figyelem és élvezem a természetet. És írok.

 

 

Fenyőszörp

(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma FD208, itt vásárolhatod meg)

 

 

- Mióta vezetsz blogot, honnan jött az ötlet, hogy gasztroblogot indíts?

2009 óta vezetek gasztroblogot, ami tavaly újult formában honlapként folytatódott. Amikor én kezdtem a blogírást, még nagyon kevés gasztroblog volt, ebben a speciális témában talán egy sem. Ilyen speciális receptekhez is nehéz volt hozzájutni, ezért gondoltam, hogy a bloggal segítek a sorstársaimon.

 

- Mit jelent számodra a blogolás, mi a célod a saját blogoddal?

Mivel érintettként (tejallergia, laktózintolerancia és gluténérzékenység gyanúja) tudom, milyen nehéz boldogulni a hétköznapokban, szeretném a tapasztalataimmal segíteni az érintett társaimat.

 

- Honnan inspirálódsz? Vannak kedvenc blogjaid amiket szívesen olvasol? Kit tartasz követésre érdemesnek, akitől érdemes tanulni?

Számos külföldi gasztrobloggert követek, akiknek hasonló az érdeklődési köre az enyémhez (tejmentes, vegán illetve virágokkal sütő-főző). Magyar gasztroblogokat nem követek, hogy elkerüljem azt, hogy trendeket kövessek, viszont számos hazai blogot olvasok, ahol gyógynövényekkel, virágokkal és gombákkal főznek. Egyik kedvencem az erdokostolo.blogspot.com, egy nagyon kedves, botanikus lány vezeti, csodás ötletekkel inspirál engem. 

 

 

 

Kókuszos puszedli

(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma FD226, itt vásárolhatod meg)

 

 

- Mi a véleményed a magyar gasztroblogokról? Jársz blogtalálkozóra, vagy  tagja vagy valamilyen gasztro csoportnak? Vannak személyes ismerőseid a gasztrobloggerek közül?

Egyenlőre nem járok találkozókra sem és tagja sem vagyok gasztro csoportoknak, nem is tudtam, hogy vannak ilyenek, de most már megkeresem ezeket! 

Többek között Limarával és a Chili és Vaníliás Zsófival együtt kezdtem a "szakmát", együtt készítet rólunk a Tévé Paprika műsort, de személyesen egyikőjükkel sem találkoztam még.

 

 

- Napi szinten mennyit foglalkozol a blogoddal?

Több órát, van hogy reggel 9-kor elkezdem és délután fél 4-kor kapok észbe, hogy mennem kell a fiamért az oviba.

 

- Milyen az oldalad látogatottsága? Jelenleg hány bejegyzésed van, milyen gyakran jelentetsz meg új posztot? Van olyan bejegyzésed, amit kiugróan sokan néztek meg?

Mivel a honlapom elkészültét megelőző utóbbi pár években nagyon kevés időm volt blogolni, így gyakorlatilag kezdhettem elölről az ismertség kialakítását, ráadásul azóta gombamód elszaporodtak a gasztroblogok. Manapság nem könnyű látogatottságra szert tenni. Én úgy döntöttem, hogy nem változtatok az eredeti koncepciómon: azt posztolom, amit otthon elkészítek és ahogy én élek. Hitelességre törekszem. Akinek tetszik, az biztosan olvassa. :)

Visszatérve az eredeti kérdésre, még nem sok a látogatóm. Igyekszem heti 2-3 bejegyzést feltenni, de nem akarom magam azon stresszelni, ha nincs rá időm, hogy valamit mindenképpen írjak. Én minőségre törekszem, nekem ez fontosabb. 

Kiugró nézettségem nem volt még, de általánosságban elmondhatom, hogy a sütis bejegyzéseket sokkal többen nézik, mint bármilyen más recepteket.

 

 

- Mióta használod a fotóháttereket? Milyen változást jelentettek a blogod életében?

2016. márciusa óta használjuk a háttereket. Nagy változást hoztak a blog életébe, gyönyörű fotók születnek a segítségükkel. Könnyű velük bánni, könnyen szállíthatóak, számos előnyük van.

 

 

Epres "mascarpones"-s desszert

(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma FD103, itt vásárolhatod meg)

 

 

 

- Milyen méretű fotóháttereket használsz? Melyik a kedvenc fotóháttered és miért?

Imádom a fehér festett deszka hátteret, a pirosat és a kék kopottat, 50x50cm méretűt használunk. 

 

- Honnan írod általában a bejegyzéseidet?

A Balatonról. :)

 

- Hogyan születnek meg a receptek amiket felteszel a blogodra? Szeretsz újdonságokkal kísérletezni, vagy inkább jól bevált recepteket készítesz szívesebben?

Általában elkezd motoszkálni bennem egy íz vagy egy ízkombináció, aztán vagy nekiesek és megcsinálom, vagy elkezdtek ötleteket gyűjteni a neten, aztán esek neki a saját ötletem alapján végül. A jól bevált receptek ritkábbak.

 

- Egyedül szerkeszted a blogod, vagy van valamilyen segítséged?

Egyedül szerkesztem, technikai segítségem van: informatikus barátom, aki a összerakta a honlapomat és Éva, a fotós, aki pedig a képeket készíti.

 

 

Tejes eperjégkrém rebarbarával

(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma FD184, itt vásárolhatod meg)

 

 

 

- Más blogod is van, vagy tervezed, hogy egyszer indítasz?

Volt, www.odakozmalt.blogspot.hu, ahol a konyhai remekművek ellentéteit lehetett felposztolni. De nincs időm vele foglalkozni, ráadásul az emberek nem vették poénra és nem küldték be az elrontott ételek fotóit (biztos szégyellik ...hihi)

 

- Meddig szeretnéd írni a blogodat? Van valamilyen célod, amit mindenképpen szeretnél elérni vele?

 Ameddig bírom, a célom az, hogy minél többen olvassák és próbálják ki a receptemet, nézzék meg a szakácskönyveimet és éljenek tudatosan egészséges életet.

 

- Mostanában divat lett bloggerekkel reklámozni mindenfélét, neked volt már valamilyen felkérésed?

Nemrégiben volt egy felkérésem, ahol már gasztroblogger celebként kerestek fel, végül nem valósult meg a projekt. Tévéműsorokban szoktam szerepelni, elsősorban laktóz- és tejmentes témában.

 

 

 

Ibolyacukor 

(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma FD208, itt vásárolhatod meg)

 

 

 

- Elégedett vagy a blogoddal a jelenlegi formájában? Tervezel valami újítást esetleg? Te magad szeretnél fejlődni, valamilyen formában képezni magad, hogy még színvonalasabb blogot tudj írni?

A blogom szerintem szép, legalábbis nekem nagyon tetszik. :D Persze mindig pofozgatom, szépítgetem, de alapvetően tetszik. 

Igen, én magam szakmailag szeretnék fejlődni, hogy milyen irányban és hogy, az még titok!

 

- Bloggerként mire vagy a legbüszkébb?

A blogomra/honlapomra.

 

- Mit tanácsolsz azoknak akik még csak most tervezik, hogy gasztroblogot indítanak?

Nem könnyű terület ez sem.

Ha specializálódik egy gasztroblogger valamilyen területre, akkor híresebb lehet az adott területen, azonban szűkebb célcsoportnak fog írni. Ha pedig általános témában ír, sokan olvashatják majd, de kiemelkedni nagyon nem lesz egyszerű. 

Ja, és érdemes megtanulni fotózni! (nekem még nem sikerült...)

 

 

Tejmentes tojáslikőr

(a fotózáshoz használt fotóháttér cikkszáma ND193, itt vásárolhatod meg)

 

 

Köszönjük az interjút!